Seier i sesongavslutningen

Postet av Jarle Overvik den 24. Okt 2021

Laget som i lånte fjær slo Aasguten  i sesongengens siste kamp.

Med 16 forfall til kampen mot Aasguten var det akkurat 11 spillere klare for kamp i Åsen. Blant annet var 3/4 av forsvarsrekka borte slik at her ble det mange som fikk prøve seg i nye posisjoner.

Første omgang ble det spill mot et mål. Hjemmelaget var tydelig lysten på nok en seier mot et lag fra neadalføret. Men de sløste noe fryktelig med sjansene. I tillegg ryddet forsvaret og Jon Ole godt unna mange av mulighetene. Nærmest var de på et langskudd fra 25 meter som smalt i tverrligger og ned på strek. Mot spillets gang tok vi ledelsen i det 40 minutt. Runar med gjennomspill til Lars, som tar seg tid til å se etter vår toppscorer denne sesongen, ja det var Marcus ja, som setter pasningen fra Lars i nettet med venstrefoten!!!! Effektiv førsteomgang fra vår side når vi kunne gå til pause med en absolutt ikke fortjent ledelse.

I andre omgang ble det jevnere i sjanseprotokollen. Vi burde økt ledelsen i løpet av de første tjue minuttene av andre omgang, for Runar ble spilt fram til tre veldig store muligheter, uten å få uttelling. Hjemmelaget lå fremdeles med backrekka på midten , noe som ga store muligheter for kontringer. Nå skal det sies at hjemmelaget også hadde sine stooore muligheter. Håkon får en god mulighet etter 80 minutter , men skuddet går like over. Istedet får hjemmelaget (endelig) hull på byllen i det 82 minutt. 1-1 .

De fikk glede seg over den i ca to minutter. Da finner Håkon Selemun med en pasning, fra rundt 16 lobber Selemun (ulovlig) iskaldt over keeper  og i mål. Vi får to gedigne muligheter i det 88 og 92 til å øke ledelsen ved Runar, men kampen ebber ut med seier til Vikvarvet med 2-1. Et ran , javel, men for en gangs skyld hadde vi litt flaks samtidig som vi var  dyktig bakerst. De fikk vel rundt 20 cornere  pluss en del frispark i farlige posisjoner, der vi rensket unna alt. Vi hadde vel også mer enn nok store sjanser til å vinne med både fire og fem mål hadde skuddfoten vært bedre innstilt. Så direkte ufortjent med seier var det kanskje heller ikke når ikke hjemmelaget tar bedre vare på sine muligheter.

Honnør til alle som sto kampen ut og fightet for seieren og hver eneste ball. Innsats til terningkast 6 fra alle. Marcus nettet igjen og blir vår toppscorer denne sesongen.

Med denne seieren hoppet vi to plasser opp på tabellen og ble dermed beste sjettedivisjonslag fra dalføret. Da dette ble klart ble det hasteinnkalt til styremøte , noe som førte til at laget ga tillatelse til spontanfeiring på et av stjørdals bedre etablissementer.

Sesongen 2021 ble vel egentlig som forventet. Med koronaen som gjorde at det ble spilt halv serie på høsten. Med oppslipp på juni og med sommerferie for døren, sa det seg selv at treningsgrunnlaget før seriestart ble altfor tynt for mange . I tillegg dro vi med oss langtidsskader på litt for mange sentrale spillere inn i høstsesongen. Vi gjorde gode kamper mot alle topplagene , men tapte alle knepent med ett mål. Mot lagene rundt oss i bunn av tabellen spilte vi vår dårligste kamp mot Hegra. Tap også mot Selbu2 i en kamp vi absolutt burde vunnet. Den eneste bakoversveisen vi fikk kom mot Varden, som denne kvelden var det beste laget vi møtte denne høsten. Kort oppsummert kan vi vel si oss greit fornøyd tross alt , selv om ikke alt gikk vår vei. 27 spillere har spilt kamper for Vikvarvet i høst. Den store stallen kom godt med mot slutten da skader og sykdom gjorde kraftige innhogg .En ting er sikkert. Skal du henge med , selv i trøndelags laveste divisjon, så holder det ikke å bare møte til kamp. Her må det trenes...