Vikvarvet rundspilte Tangmoen i årets siste hjemmekamp

Postet av Jarle Overvik den 2. Okt 2017

Bildet. Vingback Bjørn i aksjon.   Foto. Torgeir Hofsmo. Selbyggen.

Vikvarvet tok sin sjette strake seier i årets siste hjemmekamp på Rødmyra. 6-1 ble det til slutt og det var ikke et mål for lite. Tangmoen skapte ikke en målsjanse i løpet av kampen, ser en bort fra en soleklar offsidescoring i andre omgang som dommeren får ta på sin kappe. Dermed gikk Vikvarvet forbi Tangmoen som ledet med to poeng før denne kampen.

Det tok 6 minutter før første scoring kom. Lars med corner som Bjørn header i mål på bakerste stolpe. 12 minutter var gått når mr langskudd Ove skjøt i tverrliggeren fra rundt 30 meter.Kai med to gode muligheter like etter uten å lykkes før vi fikk et mønsterangrep etter 23 minutter. Bjørnar på entouch ut til Runar på venstrekanten, ned til dødlinja og ut 45 til Jan Olav som setter ballen i mål nede ved stolperota. Hjemmelaget angrep fra alle kanter og burde satt flere mot pause. Tangmoen gikk fra vondt til verre med to gule kort på samme mann med få minutters mellomrom og ble redusert til ti mann. Det skule bli 3-0 til pause. Lars Erik fanget opp et utspill fra keeper og satte nådeløst inn 3-0 i det 44. minutt.

Vikvarvet skapte flust med sjanser også i begynnelsen av andre omgang. En dobbelsjanse allerede etter minuttet spilt uten uttelling. Tommy burde økt men header utenfor fra to meters hold. Jan Olav med godt skudd fra seksten som strøk stolperota på utsiden. Bortelaget med ett angrep i andre omgang som ga 3-1 (omtalt lenger opp). Vi får straffe i det 67 minutt etter at Håkon blir felt innenfor seksten. En veldig glad og veldig  frivillig eksekutør i  Martin som satte den sikkert i mål. Like etter fanget Lars opp nok et utspill fra keeper, spilte vegg med Jens og satte selv ballen kontant i mål. Jens med dagens klareste målsjanse etter 83 minutter etter et innlegg fra Runar, men setter ballen utenfor fra veeeeeldig kort hold. Brødresamarbeid minuttet senere. Ove med stikker til Lars som sikkert scorer sitt tredje for kvelden. En veldig fortjent seier med andre ord som med litt bedre effektivitet godt kunne endt med tosifret for et for dagen veldig godt opplagt hjemmelag.

Med 16-4 i målforskjell på de seks siste kampene har det ikke bare løsnet framover på banen. Det er veldig lett å fronte målscorere når status gjøres opp etter kamper. Det vi har gjort defensivt de seks siste har imponert meg mer.  Det var også tilfelle i denne kampen. Bunnsolid defensiv jobbing fra hele laget ga ikke Tangmoen ro til å finne offensive alternativer. Det ble som regel slått langt fra stopperplass og det hadde vi full kontroll på.

16 tilgjengelige spillere en søndag i oktober (pluss en spillesugen råtass med karantene) var klar for kamp mot Tangmoen. Martin aller bakerst har vokst for hver kamp og selvtillit får man av gode prestasjoner. I denne kampen startet Joar og Bjørn på backene. De fløy opp og ned hele kampen og var like mye vinger som backer og hadde defensivt veldig god kontroll. Det samme kan man si om stopperparet Johan og Arild. Suverene i duellspillet og gode til å bryte foran og til å sette i gang nye angrep. Ove og Jan Olav på sentral midtbane dominerte den fullstendig og spilte årsbeste begge to. Brøt og satte i gang angrep med gode valg kampen igjennom. Lars Erik startet på høyre flanke og er blitt en løpsmaskin med målteft. Fem scoringer på de to siste sier sitt om "Labbi ", som var overalt i kampen mot Tangmoen. Bjørnar hengende spiss fra start og fant seg til rette med en gang. Vanlig god i duellspillet og var flink til å treffe medspillere etter ballvinst. Runar startet på venstre og fikk satt fart med gode innlegg fra venstrekanten. Kai startet på topp og var nære scoring. Gjorde mange gode løp og valg som spiss og var bare litt selvtillit unna scoring. Tommy, Håkon, Nils, Simen og Jens startet på benken men ble satt innpå i flere posisjoner og løste selvfølgelig det godt.