Postet av Jarle Overvik den 17. Sep 2019

Fornøyde gutter etter fem strake seire, denne gang i hjemmekamp på bortebane...men hvor var Marcus???

Etter at himmelens sluser hadde stått åpne en uke ble det etterhvert klart at vikvarvets hjemmekamp mot Selbu 2 måtte flyttes til sentralbanen. Med to timer senere kamptidspunkt, og uten så mye forhåndsvarsel, var det imponerende at nærmere 100 tilskuere hadde tatt turen til sentralbanen denne kvelden. Ingen tvil om at lokaloppgjør fenger publikum, uansett divisjon.

To litt kjedelige forfall samme dag for oss ettersom begge de faste midtstopperne, Arild og Johan, måtte kaste inn håndkleet. Men hva gjør trenerne da??? Jo de kaster selvsagt innpå Stokkerekka der bak med en bygutt fra Labbi ved sin side. Ikke så dumt skulle det vise seg...

Vi fikk en pangstart på kampen og scoret det første før minuttet var gått og uten at en selbuspiller hadde vært nær ballen. Tommy opp på høyre, innlegg som Selemun treffer litt dårlig på, Runar ut og henter ballen , tverrvender og knaller ballen i mål. 1-0 og den starten vi håpet og satset på. 6 minutter gått når Runar treffer Arnt med et innlegg, men sistnevnte skyter like over. 10 minutter og en selbuspiller redder på streken etter et skuddforsøk  fra Tommy. 2-0 etter 20 minutter etter meget godt spill. Tommy tar med seg ball inn i banen, pasning til Runar som drar seg ned til dødlinja på venstresiden, 45 ut til Tommy som bare bredsider ballen i mål fra 10 meter. Vakkert og effektivt. Tommy og Marcus med gode skuddforsøk etter 29 og 34 minutter, men uten nettkjenning. 2-0 til pause.

Vi fikk nesten samme start i andre omgang som i første. Runar opp på venstre , knallhardt innlegg  som Marcus setter like utenfor. 5 minutter senere finter Selemun seg gjennom forsvaret , men setter skuddet midt på keeper. 52 minutter er spilt når vi går opp i 3-0. Runar med ball midt på Selbu sin halvdel, helt ute ved sidelinja. Onde tunger ville ha det til at det var et dårlig innlegg, faktum er at skuddet dalte pent ned i langhjørnet for keeper. Tommy med innlegg til Marcus  , som nok en gang er på rett plass, og som nok en gang er veldig nære nettkjenning etter 54 minutter. Så kom kampens beholdning for mitt vedkommende. Runar blir spilt opp på venstrekanten nok en gang, knallhardt innlegg mellom keeper og stoppere som Tommy er først på og kriger i mål til 4-0. For det første et innlegg som spillere langt opp i seriesystemet burde misunne venstrefoten og for det andre den innsatsviljen for å få ballen i mål fra Tommy. 78 minutter gått når Filimon header!!!!!! mot mål , men nok en gang reddes det på streken. På den påfølgende corneren får vi allikevel nettkjenning. Ballen havner hos Runar , som fra rundt 18 meter vrir ballen opp i langhjørnet for keeper med venstrefoten. Dermed ebber kampen ut med en høyst fortjent seier til Vikvarvet , som godt kunne vært større. Vi hadde for det meste god kontroll på begivenhetene, bortsett fra det siste kvarteret i første omgang, men det fikk vi justert inn i pausepraten. Selbu 2 var omstendelige i spillestilen og tannløse framover på banen og kom seg veldig sjelden til farlige sjanser.

Den nybakte pappa Holger med meget god kontroll på begivenhetene og tok seg av det som de fikk av sjanser. Lars og Bjørn på backene med grei kontroll denne gang også. Det nykomponerte stopperparet Stokke med meget godkjent kamp. Stoppet det som var av muligheter og hadde full kontroll på bortelagets spisser. Bjørnar måtte av med skade 20 minutter før slutt. Håkon og Jan Olav med meget god kamp sentral på midten. Klarte å beholde roen og spilte fram frontløperne til mange gode muligheter i tillegg til at de demmet godt opp for gjennombrudd i midten. Selemun og Arnt startet på flankene og gjorde sine saker meget bra. Selemun i favorittposisjon siste 20 etter at Håkon måtte ned på stopperplass. Marcus har en egen evne til å være på rett plass til rett tid. Fikk tre gode muligheter den tiden han spilte, uten nettkjenning denne gang, men det kommer. Filimon inn på venstre flanke og da vet man hva man får. Knallhard jobbing opp og ned langs siden, Nære scoring også han. Spissparet Tommy og Runar med meget god kamp. Jobbet samvittighetsfullt i 90 minutter og ble kronet med fem scoringer for innsatsen. Tommy begynner å finne sin plass der framme og er oftere og oftere i rett posisjon til å lage mål av spisskollegaens innlegg. 4-0 målet en studie i innsatsvilje og fightervilje for å få målet. Runar scoret tre denne gang og  sitt 25 seriemål totalt denne sesongen. Det i tillegg til to målgivende må gi et svært fordelaktig terningkast. Kan terrorisere ethvert forsvar med sine harde  og presise innlegg, så også denne gang.