Vikvarvet vant på Dalgård.

Postet av Jarle Overvik den 18. Sep 2018

Tre som alle hadde gode grunner til å være fornøyde både med egen og lagets innsats mot Astor. Foto Arild

Astor lå før denne kampen fire poeng bak Vikvarvet så med seier her ville vi holde de bak oss også ved sesongslutt.

Det begynte uten de helt store mulighetene for noen av lagene. Men mulighetene for å skape sjanser var der, det var bare det at presisjonen i angrepsfasen ble litt for unøyaktig. Høyt press fra start ga ballvinst ved en arrig Arnt etter kvarteret, pasning til Runar som måker ballen høyt over. Men tonen var satt for det som skulle komme. Holger fikk prøvd seg etter 25 minutter, men en god fotparade hindret scoring. Etter 28 minutter kom kampens første scoring. Selemun med framspill til Runar som løper fra sin oppasser og scorer sikkert med et skudd til høyre for keeper .0-1. Samme oppskrift noen minutter senere , men nå blir skuddet blokkert i siste liten. Mulig straffesituasjon etter 37 når Runar blir revet ned i feltet men ingenting mente kampens gode dommer Håvard Aune. Ny stor mulighet like før pause. Runar ned på venstre, 45 ut til Filimon som i god posisjon treffer en offsideplassert Biniam og i mål. Korrekt nok annulert for offside, men en stor mulighet.

0-1 til pause var noen mål for lite etter spill og sjanser.

Andre omgang var knapt nok startet når Ove spiller Runar igjennom med en glimrende stikker, men Runar kommer for nærme og skrått og skyter like utenfor venstre stolpe. Der kunne kampen vært mer eller mindre punktert. I stedet får Astor straffe minuttet senere etter en heller klønete opptreden fra vår side. Den settes sikkert i mål til 1-1. Frispark fra Joar i det 62 minutt som Arnt med ryggen mot mål, header rett i fanget på keeper. To minutter senere og vi får en dobbelsjanse fra kort hold til utlikning, men redninger på strek forhindrer scoring. Litt mer pondus så skal det der være mål. Så får Astor godtreff fra rundt tjue meter og ballen dupper ned i målet bak Holger. 1-2 og litt av en kalddusj etter å ha vært det førende laget med flust med sjanser, mens hjemmelaget må kunne sies å ha vært hakket mer effektiv med sine tre. Vi får utlikningen til slutt i det 76 minutt. Joar med lang ball opp til Runar som fighter og vinner duellen med stopperne og setter ballen kaldt forbi keeper og i mål. Da det hele så ut til å gå mot uavgjort kom avgjørelsen. Pasning fra Nils opp til Lars på høyresiden, han vinner duellen med sin oppasser helt ute på sidelinja, inn til Runar som på sekstenmeteren drar vekk en forsvarer og skyter knallhardt i mål nede ved stolperota. 2-3 og vi har snudd kampen til behersket jubel ute fra sidelinja....Litt RBK -Vålerenga over den der....

Det var heller ingen tvil om at seieren var fortjent heller. Skapte mange muliigheter og fikk mange brudd høyt i banen med det høye presset. Fikk til slutt også brukt litt bakrom som hjemmelaget frivillig ga fra seg og da kom vi også til flere muligheter. Mange fravær pga skader, arbeid, militærtjeneste og helt vanlig normal mannesyke til denne kampen, men vi mønstret allikevel 14 mann der noen fikk nye roller som de løste utmerket. Holger god og sikker bakerst og sprer trygghet rundt seg. Ove hadde denne gang Bjørnar som makker og de ryddet opp i stor stil. Meget godkjent på sideback også ved Nils og Joar. Håkon med ankerrollen i denne kampen og spilte en kanonmatch og fikk godt følge av Selemun og Arnt. Runar med sin andre 2x45 i år og spilte en kjempekamp. Var et enmannsangrep alene og er med dette hattricket oppe i 20 seriemål. Filimon og Lars på kant fikk også sine muligheter uten å lykkes denne gang. Men begge jobbet utrettelig opp og ned langs kanten og gjorde en kjempejobb defensivt. Biniam, Jeber og Kai kom også inn og hadde som de andre sterke bidrag til at vi klarte å dra seieren i land.