50 årsjubileum endte i storskandale

Postet av Jarle Overvik den 8. Jul 2018

Glade gutter fredag etter å ha slått finalist Elvran med 2-1.

Etter å ha opplevd fairplay i alle turneringer fram til nå, endret alt seg i bronsefinalen mot Tydal 2. Det som skjedde var at Vikvarvet fikk tildelt straffe på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Da brøt turneringens VAR sjef inn og etter en kort samtale med dagens dommer ble straffesparket trukket tilbake. Om det ble framsatt trusler mot dommer Bolkan fra VAR representanten vites ikke , men her kan man jo tenke sitt..Det ble i hvert fall tydlig at Dommer Bolkan, som var assistendommer på vikvarvsida i finalen, fikk kalde føtter utover i omgangen. Vikvarvet har i ettertid vært i kontakt med fotballforbundet  om det som skjedde og vet at de umiddelbart kontaktet økokrim og forbundets egne etterforskere for å finne ut hva som egentlig skjedde. Økokrim vil derfor gå VAR representantens økonomi nærmere etter i sømmene for å finne ut om det her har vært store innbetalinger i forbindelse med cupen. Det ryktes at det har vært spilt store penger på seier til Tydal 2 i bronsefinalen i utenlandske spillselskaper og at turneringens VAR representant derfor kan ha hatt en sentral rolle i denne kampfiksingsskandalen. Derfor er det også svært tenkelig at VAR representanten er en brikke i et større kampfiksingsnettverk men det vil etterforskningen sikkert gi svar på.

Om samme sentrale person var innblandet i at det kun ble trykket forhåndsomtale av Væktarstuacupen i jubileumsheftet i 2013 og ikke resultatet der Vikvarvet som alle vet tok seieren, vites ikke. Og om det kan ha noe med kampfiksingssaken, vet man heller ikke.  Vikvarvet forventer en uforbeholden unnskyldning fra cupens side etter cupen i 2018.

På et sent styremøte søndag kveld ble det også vurdert å trekke tilbake lagets generøse gave til jubilanten som ble utdelt på jubileumsmarkeringa på banen lørdag. På grunn av kort tidsfrist for å få lagt ut bloggen søndag kveld , er vedtaket fra møtet ennå ikke kjent.

Sportslig begynte vi meget bra fredag kveld mot Elvran , som hadde tydlige ambisjoner om finaleseier. De begynte også bra  før Lars sendte i vei et skremmeskudd i stanga. De tok allikevel ledelsen 1-0 . Marcus med alle tiders mulighet til utlikning 6 minutter før slutt men bommet fra ca halvmeteren. Samme mann gjorde det godt igjen like etter da han headet inn utlikningen til 1-1 på pasning fra Jomar.. Like før slutt tok vi ledelsen 2-1. Lang ball opp fra Håkon til Runar som i kamp med forsvarer og keeper rager høyest, vinner duellen, tar igjen ballen og setter den i mål fra kort hold. En god kamp med stor fart og en herlig start på cupen.

Selbu første kamp lørdag og her ble det tap 1-0 på straffe etter at en selbuspiller fløy som en nyutklekket trost gjennom feltet. Hvor var VARansvarlig her???

I siste kamp var premissene klar . seier med fem mål og det ville bli finaleplass. Litt delte meninger om det passet alle da finaleomgangene var fem minutter lengre. Det stoppet på 4-0 etter 3-0 ledelse ved pause. Scoringer ved Jan Olav, Arnt Olav, Runar og Joar. Støtteapparatet var litt i tvil om dette var en bevisst handling eller ikke etter alle de store sjansene det ble bommet på. Men bronsefinalen var guttene meget godt fornøyde med. Og så var det selvfølgelig bankett som alltid på lørdag, og vi deltok også med ti stykker på Quiz fredagskvelden.

Alt kuliminerte så i den skandaleombruste bronsefinalen som vi tapte 2-0. Hyggelig var det at tre tidligere spillere tok seg en tur på cupen. Roger Warmdal sto i mål søndag, Ronny med mye spilletid lørdag og Even med litt spilletid.

Siste ord er sikkert ikke sagt etter dette jubileumet og sikkert ikke skrevet heller...